Uleiuri esențiale

Uleiul esenţial de lavandă (INCI: Lavandula angustifolia oil) utilizat în produsele Tivona este 100% natural, organic, obţinut prin distilarea cu vapori a inflorescenţelor de Lavandula angustifolia, fără adaos de substanţe sintetice, solvenţi sau alcool. Are efecte sedative, antiinflamatoare, antibacteriene, antifungice, antivirale, antiseptice, cicatrizante, repelente pentru insecte.

shutterstock_474005128

Este recomandat în tratamentul stărilor depresive, al tensiunilor nervoase, agitaţiei, cefaleei, în ameliorarea durerilor reumatice şi musculare, în îngrijirea tenului, pentru estomparea ridurilor, în tratamentul cicatricilor, al eczemelor, acneei, în ameliorarea rănilor şi arsurilor superficiale sau a mâncărimilor cauzate de urticarie sau înţepături de insecte. Poate fi utilizat ca atare în aromaterapie, sau diluat în alte uleiuri vegetale. Dat fiind spectrul larg de utilizare al acestui ulei esenţial, fiecare dintre produsele Tivona îl conţine, în proporţii variabile.

Uleiul esențial de ylang-ylang (INCI: Cananga odorata flower oil) este un ulei cu un miros exotic, floral, reconfortant, cu proprietăți relaxante, revitalizante, antidepresive, sedative. Este obținut prin distilarea cu vapori a florilor de ylang-ylang, un arbore originar din Asia și insulele Pacificului de Sud. Pe lângă parfumul său foarte plăcut, acest ulei are și proprietăți medicinale. Conform literaturii de specialitate, uleiul de ylang-ylang este un agent antiseboreic, ce reglează secreția de sebum și ameliorează iritațiile și roșeața pielii. În zonele tropicale, uleiul de ylang-ylang este utilizat pentru protejarea părului de efectele apei sărate. De asemenea, are efecte antiseptice, antiinflamatoare și acționează ca un antidepresiv, inducând o stare de bine, de confort emoțional, reducând stresul. Parfumul său se potrivește foarte bine cu cel de grapefruit, bergamotă, salvie, trandafir sau santal. Efectul său antidepresiv, relaxant, de inducere a unui somn liniștit și odihnitor, este sporit prin asocierea cu uleiul esențial de lavandă.